Meld je aan om jouw persoonlijke prijzen te zien.

Registreren

Rotstuinen

Een rotstuin doet dromen van alpenweiden, met laagbloeiende planten en grassen. Een rotstuin past quasi in elke tuin, groot of klein, zelfs als minirotstuin op een terras, in een bloembak of schaal. Hou jij ook van dit type tuin? Dan vind je in Tuinmaterialen Meynen een ervaren partner voor tuinadvies rond rotstuinen. Voor de constructie en materiaalkeuze van een rotstuin dien je op een aantal zaken te letten.

Neem nu hoogteverschillen. Deze geven een bepaald karakter aan rotstuinen. Door een heuvellandschap te creëren, verkrijg je deze bijzondere sfeer, maar ook een gewoon hoogteverschil tussen de rotsen onderling verandert het uitzicht. De hoogteverschillen in de rotstuin worden bovendien zeer in dank afgenomen door de planten, aangezien veel planten in natte periodes graag droge wortels houden.

Rotsen vormen het hoofdbestanddeel van de rotstuin. De open ruimtes vul je op met grond en grind of split. De planten zullen dan later hun eigen weg zoeken tussen de massieven. De rotstuin kan je steeds combineren met water. Door het hoogteverschil is de rotstuin geschikt voor watervallen en beekjes, die uitmonden in een vijver op het diepste punt van je rotstuin. Van water in de tuin gesproken!

Vele rotsplanten zijn gevoelig en vragen dan ook om een specifieke plek in de rotstuin, droog of nat, zonnig of schaduwrijk, tegen wind en koude beschut… Informeer je goed vooraleer je deze vrij kostbare rotsplanten aanschaft. Indien gewenst, brengen we je in contact met een tuinarchitect of tuinaannemer die ervaring heeft met rotstuinen. Kom gerust samen langs, want voor de juiste materialen moet jij bij Tuinmaterialen Meynen in Meerhout zijn.

Bewonder alvast onze rotstuinen in onze galerij

Ga terug naar tuinadvies
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!